Τριανταφυλλιά


Αύγουστος 13, 2014
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τριανταφυλλιά


H τριανταφυλλιά μπορεί να φτάσει σε μεγάλο ύψος. Θα πρέπει να τη στηρίζουμε με καλάμι για να προστατευθεί από τους ισχυρούς ανέμους το χειμώνα.
 Τα τριαντάφυλλα αναδύουν την μαγευτικότερη ομορφιά τους όταν τα αντικρίζουμε από κάτω. Στ’ απαλό φως του απογευματινού ήλιου λάμπουν αμυδρά μέσα από χρώματα απαλά και ζεστά. Αυτό κάνει τις αναρριχώμενες τριανταφυλλιές μοναδικά στολίδια στον κήπο.

Η σπουδαιότερη χρήση τους είναι το «ντύσιμο» οποιουδήποτε τοίχου ή κατασκευής. Είναι οι ρόδινοι «πίδακες» που θα χρωματίσουν πλουσιοπάροχα διάφορους χώρους του κήπου σας. Κανένα φυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με την ανθισμένη αναρριχώμενη τριανταφυλλιά σε μια πέργκολα ή αψίδα.

Την πρώτη χρονιά πιθανόν ν’ ανθίσουν ελάχιστα ή καθόλου, αλλά την επόμενη άνοιξη τα μεγάλα και πλαγιασμένα κλαδιά τους θα γεμίσουν με τριαντάφυλλα. Φροντίστε ώστε να τις βλέπει αρκετές ώρες ο ήλιος και σε συνδυασμό με τα άφθονα ποτίσματα και λιπάνσεις θ’ ανθίζουν συχνότερα και περισσότερο.

Η εκρηκτική και γενικά πρώιμη ανθοφορία τους καθώς και η μεγαλοπρεπής ανάπτυξή τους ισοφαρίζει την έλλειψη των τριαντάφυλλων κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

 

twittergoogle_plusmailFacebook