Αντιμετώπιση του σκαθαριού του Φοίνικα

Η εταιρεία Art of garden εφαρμόζει προληπτική και κατασταλτική μέθοδο καταπολέμησης  του σκαθαριού τoυ φοίνικα.

Προληπτική Εφαρμογή

Κατά τους εαρινούς μήνες (Μάρτιο – Ιούλιο) πραγματοποιείται η προληπτική εφαρμογή, συνιστάται ανά μήνα, καθώς αυτή την περίοδο τα αυγά και οι προνύμφες (στάδιο κρίσιμο) εκκολάπτονται με σκοπό να αναπτυχθούν και  να μεταμορφωθούν σε ακμαία έντομα. Με την προληπτική μέθοδο μειώνεται σημαντικά ο πληθυσμός, αποδυναμώνεται η νέα γενιά και επιτυγχάνεται 100 %  αποτελεσματικότητα στην εξουδετέρωση του κόκκινου σκαθαριού του φοίνικα.

Μέτρα περιορισμού της μετάδοσης

  • Το κλάδεμα των φοινικοειδών να πραγματοποιείται κατά τους χειμερινούς μήνες που είναι μειωμένη η δραστηριότητα του εντόμου. Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από 13οC, τα ακμαία δεν πετούν και βρίσκεται σε λήθαργο.
  • Όταν κλαδεύουμε πρέπει να καλύπτουμε τις τομές με ειδική πάστα γιατί από αυτές τις τομές συνήθως εισέρχεται το σκαθάρι στο εσωτερικό του φοίνικα για να γεννήσει τα αυγά του.
  • Προτείνεται, προληπτικός ψεκασμός κατά τους εαρινούς μήνες από το Μάρτιο έως τον Ιούλιο, με εφαρμογή ανά μήνα ώστε να καταστραφούν τα αυγά και οι προνύμφες προτού γίνουν τέλεια έντομα και καταστρέψουν το κορυφαίο, κεντρικό μερίστωμα του κορμού του φοίνικα.
  • Το κλάδεμα απαγορεύεται να πραγματοποιηθεί κατά τους εαρινούς και καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των βιοχημικών λειτουργιών του δέντρου που εκκρίνει μια ουσίες κατά το στάδιο της βλάστησης και είναι αντιλήψιμο από τις κεραίες του σκαθαριού μέσω της όσφρησης ακόμα σε απόσταση 8 χιλιομέτρων.
  • O καθαρισμός των κεφαλών των φοινικοειδών να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να παρεμποδίζεται η αποσάθρωση των οργανικών υλικών στις μασχάλες των φύλλων του φυτού, όπου τα θηλυκά έντομα προτιμούν να εναποθέσουν τα αυγά τους.

Εφαρμογή Καταπολέμησης

Η εφαρμογή πραγματοποιείται σε προχωρημένα στάδια προσβολής από το σκαθάρι με ειδικούς ψεκασμούς, φυτοπροστατευτικού σκευάσματος, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, φιλικό στο περιβάλλον, παρουσία Γεωπόνου σύμφωνα με τις οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής. Στην συνέχεια, πραγματοποιείται κοπή των προσβεβλημένων φύλλων τα οποία μεταφέρονται και καταστρέφονται για προληπτικούς λόγους, καθώς το σκαθάρι είναι έντομο καταστρεπτικό και εύκολά μετακινείται στους γειτονικούς φοίνικες χωρίς να γίνεται αντιληπτό. Τα προσβεβλημένα φύλλα του φοίνικα μεταφέρονται σε  ειδικούς χώρους υγιεινής ταφής απορριμμάτων, παρέχοντάς τα κατάλληλα πιστοποιητικά.

Συμπληρώστε την φόρμα αίτησης συνεργασίας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου d.sideris@hotmail.com είτε για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση στο κιν. 6975851718.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δείτε έργα μας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΑΛΕΡΙ ΜΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
landscaper-homepage-work-01
landscaper-homepage-work-02

Ας ξεκινήσουμε

Σας περιμένει ένας διαμορφωμένος νέος κήπος.