Με τον όρο Απεντόμωση αναφερόμαστε στην καταπολέμηση των εντόμων που βρίσκονται σε κατοικημένους χώρους, οικίες, εργασίες και οπουδήποτε μπορεί να βρίσκεται ανθρώπινη παρουσία που μπορεί είτε να ενοχλήσει, είτε να δημιουργήσει προβλήματα, είτε να μεταφέρει ασθένειες στους ανθρώπους μέσω των μικροβίων που φέρουν στο σώμα τους απειλώντας την Δημόσια Υγεία. Τα έντομα εισέρχονται στο χώρο ιδιαίτερα σε κατοικημένους χώρους που φέρουν ιδανικές θερμοκρασίες π.χ ζέστη, υγρασία για να προστατευτούν, να φτιάξουν τις φωλιές τους, να τραφούν για να αναπαραχθούν και να διαιωνίσουν το είδος τους.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε στην Art of Garden για την απεντόμωση των χώρων εξαρτώνται από το είδος του εντόμου που έχει πρέπει να καταπολεμηθεί και τις ανάγκες του χώρου. Οι εφαρμογές ειναι αποτελεσματικές, σύγχρονες και απολύτως ασφαλής για τον άνθρωπο, τα παιδιά, τα κατοικίδια και το περιβάλλον.

Οι μέθοδοι είναι οι εξής:

  • Υπολειμματικοί ψεκασμοί με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης.
  • Ψεκασμοί με συσκευές ψυχρής ή θερμής εκνέφωσης ή υψηλής πίεσης. Με τις μεθόδους αυτές, τα διαλύματα μετατρέπονται υπό τη μορφή νέφους σταγονιδίων (νεφέλωμα) ή καπνού. Με τον τρόπο αυτό οι επιφάνειες και τα δυσπρόσιτα σημεία (ρωγμές, σημεία σε ύψος) καλύπτονται καθολικά.
  • Χρήση δολωμάτων με gel.
  • Τοποθέτηση εντομοπαγίδων σε κατάλληλες θέσεις, κοντά στις εστίες ή σε χώρους διέλευσης των παρασίτων ώστε να αναγνωρίσουμε τις εστίες τους.
  • Εφαρμογή εντομοκτόνων σε μορφή σκόνης (επιπάσεις) ή κόκκων.

 

Οι εφαρμογές της απεντόμωσης πραγματοποιούνται με το εξειδικευμένο προσωπικό της Art of Garden που αποτελείται από έμπειρους τεχνικούς, παρουσία Γεωπόνου που κατευθύνει όλη την εφαρμογή, εγγυάται αποτελεσματικότητα στην λύση του προβλήματος με εντομοκτόνα τα οποία είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και είναι φιλικά στο περιβάλλον.

Τα έντομα που μπορούμε να σας απαλλάξουμε είτε στον οικιακό είτε στον εργασιακό σας χώρο, με πιστοποιητικό όπως ορίζεται από την Νομοθεσία είναι :

  • Έρποντα έντομα : Κατσαρίδες, Μυρμήγκια, Ψιλές κατσαρίδες κουζίνας, Ψαλίδες.
  • Αιμομυζητικά έντομα: Κουνούπια, Σκνίπες.
  • Δίπτερα έντομα : Μύγες Σφίγγες.

 

Μια εξειδικευμένη εφαρμογή που πραγματοποιεί η Art of Garden συνδυαστικά με την συντήρηση του πρασίνου, ιδιαίτερα τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες είναι η κουνουποκτονία. Συνιστάται να γίνεται προληπτικά νωρίς την άνοιξη και του τέλος φθινοπώρου, καθώς το κουνούπι είναι έντομο το οποίο δύσκολα καταστέλλεται και αντιμετωπίζεται, γι’ αυτό καλό θα είναι η απεντόμωση να γίνεται σε όλα τα στάδια του. Αναπαράγεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και πολλές γενεές σε στάσιμα νερά που κρατά ο κήπος, κοντά στα φυτά και βλάστηση που δεν έχει καθαριστεί, κλαδευτεί επειδή υπάρχει αρκετή υγρασία και σκίαση. Το καλοκαίρι πραγματοποιείται η κατασταλτική εφαρμογή εξασφαλίζοντας την μείωση του πληθυσμού σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, απολαμβάνοντας έναν όμορφο κήπο χωρίς τους ενοχλητικούς επισκέπτες.

 

Για τις απεντομώσεις σε επαγγελματικούς χώρους, σε χώρους υγειονομικής σημασίας όπως  γραφεία, εργοστάσια, χώρους εστίασης, πλοία και κτιριακές εγκαταστάσεις παρέχεται ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτων, που στοχεύουν σε τρία βασικά στάδια την πρόληψη, την καταπολέμηση και την διατήρηση μιας σταθερής καταστολής των εντόμων και έλεγχο του πληθυσμού τους σε χαμηλά επίπεδα. Παρέχεται ολοκληρωμένος φάκελος σύμφωνα με τις οδηγίες HACCP με πιστοποιητικό της απεντόμωσης-μυοκτονίας, δελτία δεδομένων ασφάλειας των φαρμάκων (MSDS), κάτοψη απεικόνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων με την τοποθέτηση δολωματικών σταθμών όσον αφορά την μυοκτονία, αναφορά ελέγχου και εργασιών με τα ευρήματα εντόμων και τρωκτικών σε κάθε εφαρμογή που πραγματοποιείται ώστε να ελέγχεται ο πληθυσμός, η οικονομική προσφορά και η σύμβαση που διατηρεί η εταιρία μας με τον πελάτη. Οι εφαρμογές βασίζονται στην πρόληψη και τη συνεχή παρακολούθηση των χώρων με στόχο την έγκαιρη επέμβαση.

 

Στόχος μας είναι ένας χώρος υγιής, καθαρός, απαλλαγμένος από κάθε είδους έντομο κατάλληλο για εσάς, τους πελάτες, τους συνεργάτες σας ή την οικογένειά σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για οποιαδήποτε πληροφορία μέσω της φόρμας επικοινωνίας είτε στο email d.sideris@hotmail.com , ώστε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας άμεσα και να ορίσουμε ένα ραντεβού για την επιθεώρηση των χώρων σας εντελώς δωρεάν. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του χώρου σας και την εκτίμηση του προβλήματος θα στα δώσουμε μια οικονομική προσφορά για την οριστική αντιμετώπιση του.