Εγκατάσταση Χλοοτάπητα

Ο χλοοτάπητας ή αλλιώς το πράσινο χαλί, μια από τις πιο όμορφες και εύχρηστες επιλογές ποωδών φυτών εδαφοκάλυψης.  Το γνωστό μας γκαζόν είναι μια τέλεια επιλογή για το κήπο σας λαμβάνοντας υπόψη μας σε 3 καθοριστικούς παράγοντες :

  • Επιλογή της κατάλληλης επιλογής ανάλογα από τις συνθήκες περιβάλλοντος (φυτά που δημιουργούν σκίαση, υγρασία, θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • Τον ρυθμό ανάπτυξης της ποικιλίας δίνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα γρήγορα και άμεσα.
  • Την κατάλληλη εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος και των ειδικών υποστρωμάτων για γρήγορη ριζοβολία και σωστή ανάπτυξη των στόλωνων.

Έτοιμος χλοοτάπητας

Η επιλογή της τοποθέτησης έτοιμου χλοοτάπητα, από εγκεκριμένες ποικιλίες έτοιμες είναι μια σημαντική λύση για γρήγορα αποτελέσματα. Η εγκατάσταση της κατάλληλης ποικιλίας ψυχρόφιλης είτε θερμόφιλης, τοποθετούνται διαδοχικά και  εφάπτονται στενά μεταξύ τους χωρίς οι άκρες του μοσχεύματος κιτρινίζουν και ξεραίνονται λόγω αφυδάτωσης, δημιουργώντας νεκρωτικές περιοχές στον χλοοτάπητα. Οι εργασίες γίνονται άμεσα, κατασκευάζεται το σύστημα άρδευσης για την εύκολη εδραίωση του στο χώρο και να διατηρεί την ευρωστία του όλο το χρόνο σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο για να απολαύσετε το κήπο σας!

Χλοοτάπητας με σπορά

Η σπορά εφαρμόζεται όταν ο χλοοτάπητας εγκαθίσταται σε σχετικές επίπεδες επιφάνειες και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Συνήθως εφαρμόζεται σε περιπτώσεις επανασποράς και επισποράς όπου δεν έχει φυτρώσει το γκαζόν ή έχει ξεραθεί ή εμφανίζει κηλιδώσεις από την προσβολή από ασθένειες, έντομα. Η επανασπορά, η διεργασία βελτίωσης μιας περιοχής με σπορά πάνω σε ήδη εγκαταστημένο χλοοτάπητα για να είναι επιτυχής θα πρέπει πρώτα να αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί ο παράγοντας υποβάθμισης χλοοτάπητα.

Μετά την εγκατάσταση τι?

Μια από τις σημαντικότερες και ζωτικές ενέργειες για την σωστή ανάπτυξη του χλοοτάπητα είναι η συντήρηση του. Μην ξεχνάμε ότι όπως όλα τα φυτά, δεν φτάνει μόνο η σωστή επιλογή ποικιλίας και κατάλληλων υλικών υποστρώματος.

Η συντήρηση του γκαζόν για την σωστή ευρωστία του όλο το χρόνο εφαρμόζονται οι εργασίες  :

  • Η άρδευση, έλεγχος των εξαρτημάτων και ρύθμιση του προγραμματιστή αυτόματου ποτίσματος της ορθής ποσότητας νερού ανάλογα με τις απαιτήσεις της εποχής.
  • Κούρεμα με χλοοκοπτική μηχανή στο επιθυμητό ύψος.
  • Λίπανση και βιοδιεργέτες στην επιφάνεια του χλοοτάπητα.
  • Αερισμός του χλοοτάπητα για αποφυγή προβλημάτων αποστράγγισης και συμπίεσης του στο έδαφος από την κίνηση των ανθρώπων και ζώων.
  • Καθάρισμα του χλοοτάπητα έχει σαν σκοπό την απομάκρυνση του στρώματος των νεκρών και ζώντων φυτικών ιστών (ρίζες, φύλλα, κλαδιά, βλαστοί) που δημιουργούν πλέγμα με τα φυτά του χλοοτάπητα.
  • Φυτοπροστασία σε περιπτώσεις εμφάνισης ασθενειών & εντόμων από κακή αποστράγγιση, υπερβολική υγρασία, αρκετή λίπανση, σκίαση και υψηλές θερμοκρασίες.

Η Art of Garden αναλαμβάνει όλες τις εργασίες εγκατάστασης και συντήρησης των χώρων πρασίνου που επιθυμείτε, το μόνο που χρειάζεται είναι να  επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας συνεργασίας είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου d.sideris@hotmail.com είτε τηλεφωνικά στο 6975851718. Η επίσκεψη στο χώρο σας είναι εντελώς δωρεάν στην συνέχεια θα σας δώσουμε μια οικονομική προσφορά και το αποτέλεσμα είναι άψογο και καλαίσθητο, έτοιμο να το απολαύσετε!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δείτε έργα μας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΑΛΕΡΙ ΜΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
landscaper-homepage-work-01
landscaper-homepage-work-02

Ας ξεκινήσουμε

Σας περιμένει ένας διαμορφωμένος νέος κήπος.